BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

luni, 30 noiembrie 2009

Colectiia de iarna R.O.T la The Ark - Facute de mana






In perioada 5-6 decembrie 2009, la The Ark (Calea Rahovei 196, vizavi de Piata de Flori) are loc prima expozitie-atelier de creatii unicat si tehnici de lucru.
Prezenta a peste 15 colectii de obiecte realizate manual, a autorilor acestora, cat si a workshop-urilor, transforma evenimentul “Facute de Mana”, in prima expozitie interactiva, deschisa vizitatorilor ce vor sa patrunda in lumea unicatului si, mai ales, sa descopere secretele artei de a crea manual.
Modul cum se creeaza felicitari si ravase din hartie manuala, papusi gotice din materiale textile, decoratiuni pentru brad din hartie sau pasta modelatoare, icoane bizantine, bijuterii din metal, ceramica, sticla, cochilii fosilizate sau hartie, gentute elegante din matase si dantela reprezinta ineditul evenimentului.
Pe perioada celor doua zile, fiecare artist si-a mutat atelierul in expozitie si va dezvalui vizitatorilor secretele harului de creator manual.
Colectia inedita de tutu-uri “A lacy Christmas” va aduce in prim plan culoarea si eleganta acestor obiecte de vestimentatie. Prezenta a doua manechine vor ajuta autorul sa dezvaluie etapele realizarii unui tutu.
Nuit Noir” este o colectie de genti, palariute, coliere, brose si cercei, realizate din dantela, foita de aur, cristale si materiale textile. Negrul - culoare dominanta - este ingredientul perfect pentru a reliefa nostalgia si dorinta de a ne reconecta la frumusetea trecutului de tip Art Nouveau.
Origami – poveste de Craciun” si “Suflet de hartie” sunt doua colectii care demonstreaza ce poate deveni o bucata de hartie in mainile unor creatori ce manuiesc cu arta tehnica japoneza Origami. Veti descoperi frumusetea decoratiunilor pentru brad, realizate din hartie si ineditul bijuteriilor din acelasi material, hartia.
Mozaic”, colectia de bratari din ceramica, bucura ochiul prin forma si culoarea lor. Instrumentele de lucru, ce pot fi vazute in cadrul workshop-urilor, sunt simple si neconventionale si au oferit fiecarei bratari propria poveste.
Tehnica “hammering” este adusa in fata vizitatorilor prin colectia “Metamorfoze”. Sunt obiecte decorative din cupru, rezultate in urma prelucrarii metalului prin aceasta tehnica foarte veche.
Moara de hartie “ ne va aduce in atentie un alt fel de felicitari, ravase realizate monocrom, din hartie manuala.
Nu in ultimul rand, trebuie sa amintim colectia de genti casual ”Urban Winter”, precum si colectiile de bijuterii “Autumn Blooming”, “Winter Dreams” sau “Ammonite”.
“N-a fost odata” este prima de colectie de papusi gotice - personaje ce locuiesc in Falushtain, un tinut imaginar pe coordonate a la Tim Burton. Iata cum descoperim ca frumosul nu trebuie cautat doar in culori vesele si creaturi adorabile, ci si in latura mai intunecata a vietii. Papusile devin simpatice tocmai prin faptul ca sunt triste sau vulnerabile, trasaturi foarte bine evidentiate de creator.
Creatiile expuse in cadrul acestui eveniment–atelier, tehnicile de expresie utilizate, modul de prelucrare a materialelor, ne vor duce cu gandul la vremuri apuse, la nostalgia “Zapezilor de altadata”, nume dat unei alte colectii inedite de bijuterii din pietre naturale si dantela vintage.
Si, daca e Ajunul lui Mos Nicolae, prima sarbatoare religioasa din decembrie, atunci trebuie sa ne oprim si la colectia de icoane bizantine, prezenta in cadrul acestui eveniment-atelier. Aici veti putea descoperi cum se pregateste lemnul pentru a deveni o icoana, cum se aleg schitele sau instrumentele de lucru.
Facute de Mana” este primul eveniment-atelier organizat cu si despre artisti, despre secretele meseriei lor si destinat iubitorilor de frumos, in ajun de sarbatoare.


joi, 19 noiembrie 2009

Republic of Tutu la Bazarul lui Mos Nicolae



Duminica, 29 Noiembrie, te invit sa cauti cadouri handmade in Bazarul lui Mos Nicolae, in Club Fabrica. Programul pentru vizitatori incepe la ora 11.00 si se termina la ora 19.00.

Vino sa alegi cele mai frumoase cadouri de sarbatori, create de tinerii artisti romani.

Republica va fi acolo cu tutu-uri si o parte din colectia de sarbatori. Vino sa intri in spiritul sarbatorilor si sa te accesorizezi pentru iarna.

Republic of Tutu la Targul de Handmade ASID


Asociatia Studentilor la Istorie „Dacia” (ASID) organizeaza a doua editie a Targului de Handmade ASID, in perioada 8-10 decembrie 2009, in pasajul pietonal de la statia de metrou Universitate. 


Expozitia cu vanzare va fi deschisa vizitatorilor intre orele 10:00 – 19:00, intrarea este libera.
Aflat la a doua editie, evenimentul se desfasoara sub forma unui targ, pe parcursul a trei zile, in care peste 50 artisti vor expune produse lucrate manual. Targul de Handmade ASID se adreseaza comunitatii bucurestene interesata de fenomenul handmade, consolindand relatia dintre mediul studentesc si comunitatea handmade intr-un mediu diferit – metroul, ca mijloc de transport public urban.
Targul de Handmade ASID aduce un element de noutate in peisajul evenimentelor de gen, fiind primul targ organizat intr-unul din pasajele pietonale ale metroului bucurestean, organizatorii estimand ca evenimentul va fi unul dintre cele mai importante, atat ca amploare cat si ca numar de vizitatori.

Bentite Fashion

O noua serie de bentite, decorate manual.

Bentita  Vis perlat - 45 RON
Bentita imbracata in catifea, decorata manual cu ghirlanda de perle si pene de cocos negru-verzui.


Bentita Pearled Tulle- 45 RON
Bentita imbracata in catifea decorata manual cu ghirlande de perle si tulle cu picatele

Bentita Black Net Ribbon - 35 RON - REZERVAT SORINA
Bentita imbracata in catifea decorata manual cu fulgi si funda alambicata din plasa, cu un trandafir din plasa in centru

Bentita Turquoise Bow - 40 RON
Bentita imbracata in catifea decorata manual cu panglica turcoaz, pene si tulle cu picatele


Bentita  Mouve Net Ribbon - 35 RON
Bentita imbracata in catifea decorata manual cu funda din plasa, fulgi si un trandafir din plasa


Bentita Gray amd Round - 45 RON
Bentita imbracata in catifea decorata manual cu tulle in picatele si floare din material textil si fulgi, in nuante de gri

Bentita Pink Flamingo - 35 RON
Bentita imbracata in catifea, decorata manual cu fulgi roz si cativa albi, peste are troneaza un mic fluture din pene roz


Bentita  Solstitiu de iarna - 35 RON
Bentita imbracata in catifea, decorata manual cu fulgi rosii si verzi. Piesa centrala este formata dintr-o pereche de trandafiri textili, cu frunze, vintage






luni, 16 noiembrie 2009

Special Order - Flufster Madz Colours

Tutu-ul acesta a fost facut pentru "one very special Lady" si se potriveste zic eu perfect cu personalitatea ei, efervescenta si plina de culoare. Ce credeti, o sa fie cu adevarat sufletul petrecerii? Eu clar nu ma indoiesc de asta!


Special Order - Tutus Soft Pink

Tutu-urile din imagine au fost comandate pentru doua mici domnisoare. Desigur, roz, pentru ca asa le sta cel mai bine fetitelor, cu talia infasurata in panglica de satin roz.


Special Order - Tutu Dusty Rose Long

Tutu-ul din imagini a fost facut la comanda, pentru Valentina. Contine ultima fasie de tulle gri disponibila, alaturi de roz. Posibil sa mai pot face rost de gri, insa nu foarte curand. Tutu-ul este cu talie inalta si masoara 50 cm lungime. Poate fi purtat pe ambele fete, roz sau gri.Talia a fost infasurata in panglica de satin roz.


 

joi, 5 noiembrie 2009

Special Order - Jack Skellington Fantasy

Andreea a vrut un accesoriu un pic mai special. Am pornit impreuna de la o idee relativ simpla si am ajuns la capul lui Jack Skellington, din " A nightmare before Christmas", cu ideea unui liliac... ma rog, brainstorming.

Si s-a ajuns la o fundita din tulle argintiu, cu o aplicatie din organza mov, in forma de liliac stilizat, in centrul careia troneaza Jack. Fata lui Jack a fost brodata de mana cu ata de bumbac pe suport de fetru. Paietele in forma de lilieci vin sa completeze imaginea lui Jack, care stim bine ca poarta un liliac in loc de guler, nu? Initial s-a vrut ca tot ansamblul sa fie aplicat pe o bentita elastica, insa pentru o mobilitate mai mare pana la urma s-a optat pentru cleste si ac de brosa. Asa ca Jack acum poate fi purtat si in par si aplicat pe maieutul preferat.